Lehký svěží letní oběd, nebo ideální večeře. Kombinace mozzarelly, rajčat a bazalky sice nikoho nepřekvapí, ale takhle lehce zapečené na křupavém chlebu s olivovým olejem, barevným pepřem a špetkou soli je to fakt super a skoro bez práce! Navíc já si potřebuju nápady na jídla připomínat, protože mívám naprosto nudná období, kdy jím pořád to samo dokola, protože nejsem schopná nic vymyslet. Snad v tom nejsem sama.. :D
No, v létě se moc zapínat trouba nedá (alespoň teda u nás v bytě), ale tak na tohle stačí jen pár minut. Případně se dá opéct chlebík v toustovači a zbytek nechat studený. :)
Mozzarella je zde zdrojem bílkovin, ale také tuku. Proto, když sýr tvoří v jídle hlavní zdroj bílkovin, doporučuju sáhnout po light variantě, která obsahuje tuku znatelně méně. A chuťově je pořád fajn. Navíc zde ještě tuky doplníme olivovým olejem. Chleba je samozřejmě lepší zvolit celozrnný, žitný.. Ale já si tentokrát dala chleba klasický a vy můžete taky. ;) Pestrost nadevše ❤️
Žádné komentáře:
Okomentovat