úterý 11. ledna 2022

Jablečná buchta z ječné mouky s pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí

Krásně vláčná jablečná buchta s pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí. Pekla jsem ji už několikrát a pokaždé měla velký úspěch. :) Velkou paráda tam dělá pudink s příchutí jablko-skořice, ten fakt použijte. ;) Ječnou mouku též doporučuji, dělá těsto vláčné a obsahuje hodně vit. skupiny B..každopádně můžete zkusit vyměnit třeba za špaldovou. Dezerty se snažte sladit méně, trocha cukru ničemu nevadí, ale jako obvykle - všeho s mírou. :) A když postupně na sladkém ubíráte, zvýrazní se vám alespoň chuť ostatních ingrediencí a klasické sladkosti vám budou připadat přeslazené. Já většinou používám kombinaci normálního cukru se sladidlem erythritolem. Plus v tomto receptu osladí i do těsta přidané jablíčko.


INGREDIENCE
Těsto:
  • 100g ječné mouky
  • 25g sladidla
  • 1 čl kypřícího prášku
  • 1 čl skořice
  • 1 vejce
  • 1 a půl najemno nastrouhaného jablíčka
  • 50ml mléka (možná méně, dle konzistence)
Dále potřebujeme:
  • další jablko + tu druhou půlku
  • pudink Dr.Oetker Jablko a Skořice (top!)
  • 500ml mléka
  • 2 lžíce sladidla
  • na posyp skořici a necelý balíček skořicového cukru
Forma: peču v menším pekáčku o rozměru asi 30x20

POSTUP
Nejdřív si uvařím pudink dle návodu, sladím necelé 2 lžíce. Pak v míse smíchám suché ingredience, přidám vejce, nastrouhaná jablka a mléko a smíchám v takové tekutější nadýchané těsto. Naleju do vymazané vysypané formy a těsto pokryju nakrájenými jablky na kostičky (bez slupky), na ně rozprostřu hotový pudink a dám péct na 180 C, cca 25 min. Až koláč alespoň trochu vychládne, tak na pudink navrstvím kelímek zakysané smetany a navrch posypu skořicí a skořicovým cukrem dle chuti 👌🏻
..
Tak co, dali byste si? Pokud zkusíte, dejte vědět jak se buchtička povedla! :) 


Žádné komentáře:

Okomentovat