Krásně vláčná jablečná buchta s pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí. Pekla jsem ji už několikrát a pokaždé měla velký úspěch. :) Velkou paráda tam dělá pudink s příchutí jablko-skořice, ten fakt použijte. ;) Ječnou mouku též doporučuji, dělá těsto vláčné a obsahuje hodně vit. skupiny B..každopádně můžete zkusit vyměnit třeba za špaldovou. Dezerty se snažte sladit méně, trocha cukru ničemu nevadí, ale jako obvykle - všeho s mírou. :) A když postupně na sladkém ubíráte, zvýrazní se vám alespoň chuť ostatních ingrediencí a klasické sladkosti vám budou připadat přeslazené. Já většinou používám kombinaci normálního cukru se sladidlem erythritolem. Plus v tomto receptu osladí i do těsta přidané jablíčko.
INGREDIENCE
Těsto:
- 100g ječné mouky
- 25g sladidla
- 1 čl kypřícího prášku
- 1 čl skořice
- 1 vejce
- 1 a půl najemno nastrouhaného jablíčka
- 50ml mléka (možná méně, dle konzistence)
- další jablko + tu druhou půlku
- pudink Dr.Oetker Jablko a Skořice (top!)
- 500ml mléka
- 2 lžíce sladidla
- na posyp skořici a necelý balíček skořicového cukru
POSTUP
Nejdřív si uvařím pudink dle návodu, sladím necelé 2 lžíce. Pak v míse smíchám suché ingredience, přidám vejce, nastrouhaná jablka a mléko a smíchám v takové tekutější nadýchané těsto. Naleju do vymazané vysypané formy a těsto pokryju nakrájenými jablky na kostičky (bez slupky), na ně rozprostřu hotový pudink a dám péct na 180 C, cca 25 min. Až koláč alespoň trochu vychládne, tak na pudink navrstvím kelímek zakysané smetany a navrch posypu skořicí a skořicovým cukrem dle chuti 👌🏻
..
Tak co, dali byste si? Pokud zkusíte, dejte vědět jak se buchtička povedla! :)
..
Tak co, dali byste si? Pokud zkusíte, dejte vědět jak se buchtička povedla! :)
Žádné komentáře:
Okomentovat