úterý 11. ledna 2022

Teplý bulgurový salát

 Nejlepší na zdravém vaření je to, že můžete tvořit úžasné chutné pokrmy jen z pár ingrediencí, jednoduchými úpravami a nezabere to ani moc času. Plus můžete jen nějakou ingredienci vyměnit za jinou a máte zas jiné jídlo ale se stejným základem. Třeba tento teplý bulgurový salát. Můžete dát zeleninu dle chuti, k tomu sýr nebo tofu nebo tuňáka či kuřecí.. nebo místo bulguru kuskus, rýži, těstoviny.. Ne nehraju si na babicu :D jen popisuju jak tvořím většinu svých jídel - úplně jednoduše podle toho co mám doma a na co mám chuť. :) Já jen že vím, že pro spoustu lidí je vaření a vymýšlení zdravějších jídel hroznou komplikací a výmluvou.


Bulgurový salát se špenátem, paprikou, sušenými rajčaty a balkánským sýrem
IGREDIENCE
  • bulgur
  • žlutá paprika
  • sušená rajčata
  • mražený nebo baby špenát
  • česnek
  • kousíček másla
  • olivový olej
  • italské bylinky, sůl, pepř
  • sýr balkán/feta/kozí
POSTUP 
Nejdřív si připravím bulgur - lze ho normálně uvařit (15min), ale já si ho radši předem namočím do studené (večer předem) nebo vroucí vody (stačí tak 30min) a nechám nabobtnat, což je šetrnější způsob úpravy. A taky to máte pak už nachystaný! Mražený špenát nechám rozmrazit na pánvi s troškou vody, trochu osolím a přihodím trochu česneku, dál tam hodím tak hrst nakrájené papriky, a trochu sušených rajčat, italské bylinky a trošku pepře, dle potřeby podlít trochou vody. Pak k zelenině do pánve vysypu hotový bulgur, promíchám a přidám pro chuť kousek másla a/nebo kapku olivového oleje. Dám na talíř a navrch rozdrobím balkán (nebo taky fetu či kozí sýr). Nemusíte to moc solit, protože balkán i feta jsou dost slané už samotné a se solí bychom to neměli přehánět.

Žádné komentáře:

Okomentovat